“Voor mij zo’n broodje met een gat in belegd met préparé aub.” Dit kreeg Jackie, trotste oprichtster van Jackie’s Bagelbar in de Vlaanderenstraat vaak te horen bij de opstart van haar zaak. Wat enkele jaren geleden absoluut niet bekend in de oren klonk bij vele Gentenaars is nu, bijna 7 jaar later, een waar begrip geworden in Gent.🥯

𝗗𝗲 𝗼𝗼𝗿𝘀𝗽𝗿𝗼𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗯𝗮𝗴𝗲𝗹
Velen denken dat de bagel zijn oorsprong vindt in Amerika. Maar niks is minder waar. Deze lekkernij is afkomstig uit Polen. De bagel is eigenlijk een typisch joods streetfood die in 1610 voor het eerst werd verkocht.

𝙀𝙭𝙘𝙪𝙨𝙚𝙚𝙧… 𝙀𝙧 𝙯𝙞𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙜𝙖𝙩 𝙞𝙣 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙗𝙧𝙤𝙤𝙙𝙟𝙚!
En waarom zit dat gat daar nu in? Wel door een gat in het broodje te boren was het veel eenvoudiger voor marktkramers om deze lekkernij te verkopen. Ze konden ze simpelweg aan touwen hangen of aan stokken rijgen.

𝗝𝗮𝗰𝗸𝗶𝗲'𝘀 𝗲𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲 𝗸𝗲𝗻𝗻𝗶𝘀𝗺𝗮𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗺𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗯𝗮𝗴𝗲𝗹
Jackie haalde de mosterd uit haar reis door New York. Ze vond dat het hippe Gent niet aan een Bagelzaak mocht ontbreken. Jackie is een foodie in hart en nieren en dat proef je meteen in haar bagels.

𝗚𝗲𝗲𝗻 𝘀𝗺𝗼𝘀𝗸𝗲𝘀 𝗺𝗮𝗱𝗮𝗺!
Het klassieke smoske of broodje préparé ga je hier niet vinden. Wat dan wel? Bagels in alle smaken (denk aan ui, bosbes, kaneel, zonnebloempit, jalapeño, sesam, maanzaad en zoveel meer) met tal van belegcombinaties en een variatie aan creamcheeses zoals natuur fijne kruiden, komkommer/dille, zongedroogde tomaat,… In totaal kan je er 22 soorten bagels proeven die één voor één de moeite waard zijn!

PS. Bij Jackie’s Bagelbar hebben ze nu ook een Bagel BubbleBox uitgebracht (zie foto rechts bovenaan en links onderaan)! Met deze box kan je gezellig thuis je eigen bagels maken.

Smakelijk!

#mijnstadgent #lovelocal #gentfoodies #jackiesbagelbar #bagels