Bij Mijn Stad kijken we al reikhalzend uit naar het weekend: tijd om lekker onder een dekentje te kruipen met een goed boek. Wat lees jij het liefst om te ontspannen?

Wij zien graag wat lokale boeken in onze kast staan! En wat hebben we geluk de laatste tijd: er zijn namelijk maar liefst twee gloednieuwe boeken over Mechelen verschenen op een week tijd. Prentenboek ‘De Maneblussers’ en het historische ‘Mechelen gebundeld’ zijn vanaf nu te koop in de Mechelse boekenwinkels. 📚

Wij geven je graag nog enkele leuke weetjes mee over ‘Mechelen gebundeld’.

📖 Het boek werd gepubliceerd door Uitgeverij ElenA, een uitgeverij met bijna uitsluitend boeken over Mechelen. Zij publiceerden eerder ook al het populaire ‘Mechelen – Feiten & Façades’.

📖 Het boek is eigenlijk een soort verjaardagscadeau van auteur Marcel Kocken aan zichzelf. Op maandag 23 november viert hij namelijk zijn 85e verjaardag! 🙈

📖 Het boek staat vol historische feiten en persoonlijke herinneringen. De uitgeverij omschrijft het als: “Over de beerruimers en het Mechels dialect, over het Sinte-Mettelied en de Boerenkrijg, over de beginjaren van de spoorwegen en de Eerste Wereldoorlog, over Karel V en Rikske den Bult, over de curieuze liedjes van zijn grootvader, over de bevrijding en de heksenprocessen, over jeugdige criminelen en de erwtenfabriek, over de stoelenmakers, over een Mechels kanon, Busleyden, Beethoven, beulen en bedriegers …. en veel meer!” Daar leer je vast wel het een ander bij, denken wij dan!

Wij weten alvast wat gedaan dit weekend.

#mijnstadmechelen #kooplokaal #winkelhieren #lovelocal

Foto © Uitgeverij ElenA