Op het grondgebied van Leuven vind je niet alleen mooie gebouwen, je komt er ook heel wat mooie natuurplekjes tegen. Ideaal om te ontspannen en je uit te leven. Ook voor kinderen is het geweldig om hun energie kwijt te kunnen. 🌿

Hou je ervan om met je kinderen de natuur in te trekken? Dan vinden wij deze pareltjes zeker eens de moeite waard om te ontdekken of opnieuw te bezoeken: het Wijgmaalbroek, de Vijvers van Bellefroid en Abdij van Park. Omdat we je ook nog graag wat weetjes meegeven, lijsten we nog enkele interessante wist-je-datjes op over deze leuke natuurplekjes:

✨ In het Wijgmaalbroek vind je een grote diversiteit aan planten en dieren. Twee soorten krijgen echter bijzondere aandacht in het natuurgebied. Het natuurbeheer van het Wijgmaalbroek doet namelijk zijn best om de sleedoornpage (een vlinder) en de kamsalamander extra goed te beschermen! Kijk dus maar goed om je heen tijdens je wandeling 👀

✨ De vijvers van Bellefroid werden in 1940 aangelegd om karpers te kweken, een activiteit die stopte in de jaren ‘80. Vandaar het houten beeld dus! Deze vijvers werden bovendien pas dit jaar voor het eerst geopend voor het publiek. Volgens ons zeker een nieuw pareltje om te ontdekken!

✨ Het intiem kerkhof van de Abdij van Park wordt vaak vergeleken met het ‘Père Lachaise’. Zo liggen hier enkele Leuvense legendes begraven. Je vindt er onder andere de grafstenen van chansonnier Zjef Vanuytsel, oud-premier Gaston Eyskens en professor Jan Baptist David. Naar die laatste werd overigens het Davidsfonds vernoemd!

Welke weetjes kan jij ons nog vertellen over de Leuvense natuur? 🍂

#mijnstadleuven #lovelocal

Foto © Stad Leuven