Loop je er deze dagen bij momenten wat bedrukt bij? Opgelet flauwe woordspeling! Dan is er Ferm Bedrukt! Klonk dit in jouw hoofd als een foute radiospot? Dat dit meer is dan een holle frase, bewijzen de designs. Ik vind ze stuk voor stuk op en top Oostends. Een mondmasker verbergt veel, maar een t-shirt brengt het bij momenten terug tot de essentie. Geestig toch! Check zeker de gelijknamige webshop voor meer van dat.

Voor wie toch uit de luie zetel geraakt en de laatste jaren niet meer buitenkwam in Oostende, nog dit. In de schaduw van de ‘Pier en Pol’ vind je in de Sint-Paulusstraat 38, de mannelijke tegenhanger van de Oostendse winkel Ferm vlakbij het Wapenplein. Ik ga in Ferm Homme zo graag binnen omdat je er als jonge vader zeker van kunt zijn dat je er ook als een hippe en stoere papa terug buitenwandelt. Toegegeven ik kijk er ook wel eens naar de stukken met extra korting. Zo kocht ik er twee jaar geleden een winterjas, navy look, met een kleine productiefout. Ik vond ze op het eerste verdiep tussen andere stukken waarvan de prijs verlaagd was. Wel nu moet ik bekennen dat ik de jas soms al bij iets warmer weer durf te dragen net omdat, opgelet tweede flauwe woordspeling, ik ze zo ferm vind.