Het wildseizoen start traditiegetrouw op 15 oktober. Dit is nog steeds de drukste periode voor Huis Diegenant, speciaalzaak in wild en gevogelte sinds 1878. Hun verhaal is er eentje met boeiende episodes.

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ด๐—ผ๐—ป
Het begon met Victor Diegenant die in 1878 startte met de handel in kippen en konijnen. Met de hondenkar (later met paard en kar) trok hij eropuit naar boeren en kwekers in Merelbeke om er wild en gevogelte op te kopen. Die bracht hij op zijn beurt dan aan de man in de Sint-Lievenspoortstraat. De man deed dit tot zijn 82ste.

๐—˜๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ถ๐—ป ๐—”๐—บ๐—ฏ๐—ถ๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ
Tegenwoordig wordt de zaak uitgebaat door Virginia, Victor โ€™s kleindochter. Dit doet ze samen met haar man en schoonzoon. De combinatie van een uitstekende service en dagverse producten, leverde deze zaak een erkenning op in het culinair blad Ambiance. Met nog steeds hetzelfde interieur als in de jaren vijftig krijg je meteen dat nostalgische gevoel. Een erg oud interieur, geen toonbank, een houten kast met conserven en wat opgezet wild en gevogelte, meer is het niet. Hier telt enkel en alleen het product.

๐—๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ถ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ป
Tijdens het jachtseizoen krijgen ze elke weekend jagers over de vloer die er hun buit binnenbrengen. Rond Kerst worden kalkoenen in grote getalen verkocht, en ook specialiteiten als ganzenleverterrine vinden in deze periode hun weg naar de klant.

Hier bij โ€˜Mijn Stadโ€™ krijgen we spontaan zin in een stukje wild! Wat is jouw favoriete wildgerecht?๐Ÿ‘ˆ

#mijnstadgent #lovelocal #wild #huisdiegenant