Wij gaan graag op citytrip, jij ook?
Stel, je bent toerist in onze stad. Hoe ziet jouw ideale dag er uit? Wat zou je gaan bezoeken? Waar zou je overnachten en in welk restaurant maak je een stop om uitgebreid te dineren?

Hier bij Mijn Stad zijn we het er unaniem over eens dat we eens willen overnachten in Suitehotel de Gulde Schoen. Wie het hotel niet kent, kent misschien de eigenaar Moussa Dembélé wel.

De Gulde Schoen bevindt zich pal op een archeologische hotspot, in één van de oudste panden van Antwerpen. Voor de oudste vermelding van ‘de Gulden Schoen’ op deze locatie moeten we even terugkeren naar 1493. Maar ook in de 14e eeuw moet men al over het pand dat toen nog toebehoorde aan de Onze-Lieve-Vrouw gesproken hebben.

De pracht en praal van dit gebouw hebben we deels te danken aan de Florentijnse koopman-bankier Jeronimo Frescobaldi. Rond 1500 decoreerde hij het huis rijkelijk en aan de tweede binnenkoer voegde hij arcaden toe, zoals in een Florentijns Paleis.

244 jaar later kwam de Gulde Schoen in handen van één van de meeste vermogende Antwerpse lijnwaadkooplieden. Daarna veranderde de bestemming meerdere malen: van klooster tot woonst van een antiquiteitenhandelaar (in 1886).

Vandaag de dag is het een prachtig boutique hotel die de rijkdom van historisch Antwerpen mooi illustreert.

#mijnstadantwerpen #lovelocal #antwerpcity #guldeschoen