Mijn stad Oostende | 28/09/20


Mijn stad Oostende | 28/09/20


Escape room Stadsmuseum Oostende

Datum:28/09/20 | Mijn Stad: Oostende

In het Stadsmuseum van Oostende kan je je samen met jouw bubbel(s) laten opsluiten in het bureau van de secretatis van koningin Louise Marie. Koning Leopold I en koningin Louise Marie hadden, zoals je wellicht weet, in dit gebouw hun buitenverblijf aan zee. Wie het museum al eens bezocht, weet ook dat je met een wenteltrap tot helemaal boven in het Belvedère kunt. Van waaruit de koningin een prachtig zicht over Oostende had. Ondanks haar zwakke gezondheid kon ze zo genieten van het leven buiten.

.

Die elementen vormen de basis voor de escape room, Belvedère in het Stadsmuseum. Zij die zich in de escape room laten opsluiten hebben in het kort de opdracht om een geneeskrachtige plant uit Zuid-Amerika te kopen van een scheepskapitein. De penningmeester lijkt echter onvindbaar, net zoals de sleutel van de geldkoffer. Door samen te werken krijg je met jouw team steeds meer aanwijzingen en kunnen jullie de puzzels oplossen die jullie tot bij de sleutel moeten brengen. Slaag jij erin om in een halfuur de klus te klaren?

Met dit herfstweer, de ideale gezinsactiviteit. Reserveren kan via www.oostende.be/stadsmuseum. Uit voorzorg om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn een aantal maatregelen van kracht. Een mondmasker is verplicht voor iedereen die ouder is dan 12 jaar.

Foto © Dienst Cultuur Stad Oostende

Escape Room Belvedère