Mijn stad Mechelen | 10/07/18


Mijn stad Mechelen | 10/07/18


Toerisme voor autisme, ook in Mechelen

Datum:10/07/18 | Mijn Stad: Mechelen

MECHELEN – Twintig toeristische attracties, waaronder twee in Mechelen, uit de provincie Antwerpen doen mee aan ‘Toerisme voor autisme’. Dankzij een stappenplan worden kinderen en volwassenen met autismespectrumstoornis verzekerd van een stressvrij en plezant bezoek aan één van deze attracties.
De Mechelse partners in dit initiatief van Toerisme Provincie Antwerpen zijn het dierenpark Planckendael en de Sint-Romboutstoren. Ze werden gescreend door een expert en de frontofficemedewerkers van deze toeristische locaties volgden een opleidingssessie rond autismevriendelijk onthaal.
Op www.toerismevoorautisme.be kunnen de bezoekers met autisme hun bezoek aan de hand van een stappenplan voorbereiden. Ze ontdekken wat ze mogen verwachten door middel van kleurenfoto’s, plannetjes, pictogrammen en korte beschrijvingen. Zo kunnen ze hun bezoek structureren en beter plannen.
Na het bezoek mogen ze hun bevindingen via dit zelfde stappenplan doorgeven om het project in de toekomst verder te verfijnen.


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op