Mijn stad Mechelen | 26/07/18


Mijn stad Mechelen | 26/07/18


Samen op pad met de kinderen

Datum:26/07/18 | Mijn Stad: Mechelen

MECHELEN – De partners van het project ‘Open Ruimte In en Om Mechelen’ (ORIOM) ontwikkelden een leuke activiteit die ouders nog deze vakantie met hun kinderen kunnen doen. Ze kunnen samen een wandeling maken met behulp van de avontuurlijke wandelkaart ‘Samen op pad’.
De wandelkaart is enkel digitaal beschikbaar. Ze kan gratis worden gedownload via www.rlrl.be/samen-op-pad. Onderweg worden de kinderen begeleid door een ijsvogel, het konikpaard, de kikker of een ander wandelvriendje. Ondertussen maken ze avontuurlijke wandellussen door Mechelen en de buurgemeenten. “Kinderen de natuur laten beleven is één van de doelstellingen van Natuurpunt. Passie voor natuur ontstaat bijna steeds vóór je twaalfde levensjaar. De kinderlussenkaart verzamelt enkele leuke wandelingen op maat van kinderen, zo kunnen ze de natuur en het landschap volop beleven.” zegt Rosan Heremans van Natuurpunt.
Dit project werd uitgewerkt door het Regionaal Landschap Rivierenland vzw, Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt vzw en departement Omgeving van de Vlaamse overheid.


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op