Mijn stad Mechelen | 10/07/18


Mijn stad Mechelen | 10/07/18


Ravotten in nieuw speelbos

Datum:10/07/18 | Mijn Stad: Mechelen

SINT-KATELIJNE-WAVER De Mechelaren en inwoners uit de regio die hun kinderen eens graag willen laten ravotten, kunnen voortaan terecht in het nieuwe speelbos van het Pasbrugbos in het naburige Sint-Katelijne-Waver.
Om dit speelse bos te ontwikkelen werkte het Regionaal Landschap Rivierenland samen met de gemeente en Natuur en Landschapszorg. Ook de kinderen mochten hun mening geven over de invulling. “Door van het Pasbrugbos een speelbos te maken, hebben de kinderen uit de buurt een extra stukje groen waar ze zich kunnen uitleven. Regelmatig bewegen en contact met groen zijn bovendien goed voor onze fysieke en mentale gezondheid”, meent gedeputeerde van Natuur en Leefmilieu Rik Röttger.
Kinderen kunnen er nu klimmen in echte klimbomen, balanceren op omgevallen boomstammetjes, reuzenkampen bouwen en de show stelen in het amfitheater. Voor de kleinsten is er een kleuterarena waar ze creatief uit de hoek kunnen komen.
Een deel van het bos is ook ingericht tot mountainbike-pad. De speelzone is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op