Mijn stad Mechelen | 07/06/18


Mijn stad Mechelen | 07/06/18


Kunstroute langs elektriciteitskasten

Datum:07/06/18 | Mijn Stad: Mechelen

Dat er meer te beleven valt met grijze elektriciteitskasten in het straatbeeld, bewijst de kunstroute die Mechelen Kinderstad heeft uitgewerkt. Tien elektriciteitskasten werden bestickerd en ze vormen nu een kindvriendelijke kunstroute doorheen het centrum van Mechelen.
De kasten werden versierd met kunstwerken uit het boek ‘Grote kunst voor kleine kenners’ van Thaïs Vanderheyden. Van gekende kunstwerken maakt zij haar eigen creatieve versie. Ook het originele kunstwerk en bijkomende informatie over de schilderijen kregen een plaats op de elektriciteitskasten. Op die manier kunnen kinderen maar ook volwassenen erg makkelijk schilderijen ontdekken van beroemdheden als Vincent Van Gogh, Leonardo Da Vinci en Johannes Vermeer. Als leuk extraatje zit Rommy Rombouts, de mascotte van Mechelen Kinderstad, in ieder schilderij verstopt. Op die manier krijgen de voorbijgangers of de deelnemers aan de kunstroute een dubbele zoekopdracht.
De kunstroute kan worden gevolgd aan de hand van een plannetje of tijdens een lukrake ontdekkingstocht door het centrum. Een tip: de as Keizerstraat, Veemarkt en Befferstraat is een goede start om enkele elektriciteitskasten te ontdekken.


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op