Mijn stad Mechelen | 06/06/18


Mijn stad Mechelen | 06/06/18


Bijna 5.000 bezoekers voor Lunalia

Datum:06/06/18 | Mijn Stad: Mechelen

MECHELEN – De eerste editie van het muziekfestival Lunalia bracht 4.476 mensen op de been in Mechelen. Naast een groot openingsfeest voorzag het evenement van de tijdloze muziek in achttien concerten en deed het meer dan 150 kunstenaars uit 13 landen naar de stad afzakken. De datum voor de tweede editie werd reeds vastgelegd.
Lunalia is een organisatie van Festival van Vlaanderen Mechelen. Het is de opvolger van het voorjaarsfestival ‘Mechelen hoort stemmen’. Dit nieuwe internationale stemmenfestival bracht een mix aan topmuzikanten naar de Dijlestad. Verschillende concerten vonden trouwens plaats op prachtige locaties in Mechelen. Onder andere Hof van Busleyden, de Sint-Romboutskathedraal, de Sint-Pieter-en-Paulkerk en Huis Keizerin stonden op deze manier extra in de kijker.
Door het succes van de eerste Lunalia werd de periode voor de tweede organisatie vastgelegd. Dit worden van 27 april tot 12 mei 2019 georganiseerd. Dan zal het Festival van Vlaanderen Mechelen trouwens zijn vijftigste verjaardag vieren.


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op