Mijn stad Mechelen | 13/06/18


Mijn stad Mechelen | 13/06/18


Nipro opent opleidingscampus

Datum:13/06/18 | Mijn Stad: Mechelen

MECHELEN – De Japanse healthcarespecialist Nipro heeft zijn Europees hoofdkwartier in Mechelen geopend. Ook een nieuwe opleidingscampus bevindt zich in de gebouwen nabij de uitrit van de E19.
Artsen en verplegend personeel uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten zullen er worden opgeleid in de werking van de verschillende toestellen en producten die voornamelijk worden gebruikt in ziekenhuizen en centra voor nierdialyse.
Met dit hoofdkwartier en trainingscenter verankert Nipro zijn Europese activiteit in Mechelen. “Een uitstekende locatie, centraal gelegen in Europa, vlakbij een internationale luchthaven en midden tussen twee grote steden. Deze site is er erg rustig en makkelijk toegankelijk vanuit het hele land”, zegt Yoshihiko Sano, voorzitter van Nipro, in het bijzijn van Mechels burgemeester Bart Somers.
Het opleidingscentrum is het eerste in zijn soort buiten Japan. “Voor de tweede helft van dit jaar verwachten we voor Mechelen eerder honderden studenten dan duizenden, maar vanaf volgend jaar komen we op kruissnelheid.”


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op