Mijn stad Mechelen | 27/07/18


Mijn stad Mechelen | 27/07/18


Verpozen aan de Binnendijle

Datum:27/07/18 | Mijn Stad: Mechelen

MECHELEN – Sinds kort stroomt de Binnendijle ter hoogte van de Zandpoortvest weer bovengronds. De voormalige parking tussen de twee gebouwen van de Thomas More hogeschool ruimde plaats voor een groene en open ontmoetingsplek met zacht hellende oevers. De nieuwe plaats om aangenaam te vertoeven en te verpozen, vormt samen met het Dijlepad een groene verbinding tussen de Kruidtuin en het Mechels Broek, een ideale tocht voor fietsers en wandelaren.
Er werd eveneens een aanlegsteiger voorzien zodat de Mechelse toeristenboten, kajakkers, kanovaarders en suppers makkelijk kunnen aanmeren. Het weer openleggen van de Binnendijle aan de Zandpoortvest maakt van de Mechelen nog meer een stad aan het water. De afgelopen jaren werden in de binnenstad reeds verschillende vlieten en kleine stadskanalen, zoals bijvoorbeeld aan de Botermarkt, de Nieuwe Melaan en de Vlietenkelder, opengelegd.
Voor het aan de oppervlakte brengen van de Binnendijle werkte de stad samen met De Vlaamse Waterweg nv. De werken gingen in april 2017 van start en het resultaat mag nu zeker gezien worden.


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op