Mijn stad Mechelen | 18/07/18


Mijn stad Mechelen | 18/07/18


Stem op uw favoriete stedelijke renovaties

Datum:18/07/18 | Mijn Stad: Mechelen

MECHELEN De stad Mechelen nodigt de liefhebbers van bouwkundige projecten uit om te stemmen voor de Stedelijke Prijs Bouwkundig Erfgoed. Met deze publieksprijs wil het privé- restauraties en –renovaties belonen en in de kijker zetten.
De wedstrijd wordt tweejaarlijks georganiseerd en deze geldt voor verbouwingen aan zowel beschermd als niet-beschermd erfgoed. Voor deze editie werden er 29 projecten genomineerd.
De voorgestelde gebouwen en restauraties zijn erg divers. Zo werd aan de Nauwstraat 6 een opslagruimte omgebouwd tot horecagelegenheid. Maar ook kleinere ingrepen, zoals het reinigen van een voorgevel met schilderwerken aan de houtpartijen aan een charmant gebouw uit de eerste helft van de achttiende eeuw aan de Adegemstraat 43werden, weerhouden. De restauratie van een houten dakruiter aan de Minderbroederskerk werd eveneens opgenomen in de laatste selectie waarop het publiek kan stemmen.
De volledige lijst met bouwkundig erfgoed en het stemformulier zijn terug te vinden via https://www.mechelen.be/spbe2018-publieksprijs.


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op