Mijn stad Mechelen | 24/07/18


Mijn stad Mechelen | 24/07/18


Schapen grazen op spoorwegbermen

Datum:24/07/18 | Mijn Stad: Mechelen

MECHELEN Op enkele steile spoorwegbermen in Mechelen graast sinds kort een kudde schapen en geiten. Spoorwegbeheerder Infrabel startte dit begrazingsproject op om de moeilijk te onderhouden plaatsen naast zijn spoorlijnen netjes te houden en om de natuur een handje te helpen.
Verschillende instanties gingen reeds aan de slag met begrazingsprojecten langs onder andere waterlopen en nu ziet ook Infrabel voordelen om dieren in te schakelen voor het onderhoud van bepaalde grasstroken. Mechelen, met onder andere aan de Geerdegemstraat, werd als één van de testlocaties aangeduid. Een herder zal driemaal per jaar met de schapen en geiten langskomen om de aangeduide plaatsen onder handen te laten nemen. Na drie jaar zal het project worden geëvalueerd en mogelijk worden uitgebreid naar meerdere spoorwegbermen in het land.
Volgens Infrabel moet deze werkwijze goedkoper en meer ecologisch zijn. Doordat de grazers exotische planten eten, zullen ook de inheemse planten en grassen opnieuw meer kansen krijgen om te groeien.


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op