Mijn stad Mechelen | 12/07/18


Mijn stad Mechelen | 12/07/18


Nieuwe trekpleisters in Vrijbroekpark

Datum:12/07/18 | Mijn Stad: Mechelen

MECHELEN – Het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark heeft er twee nieuwe attracties bij. Met het openen van een nieuwe schaduwtuin en het onthullen van het kunstwerk De Zoeker van Roland Rens ontstaat er een bijkomende rustpunt in het park.
“De plaats waar de nieuwe tuin zich nu bevindt, naast de taverne aan de hoofdingang, was aan vernieuwing toe”, zegt gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor groen- en recreatiedomeinen.
Deze tuin is het ganse jaar door te bewonderen dankzij de schaduwplanten zoals winterharde fuchsia’s. De meerstammige rode esdoorn is een nieuw baken in de tuin. De gedeputeerde mocht samen met Lieve De Bruyn, de weduwe van Roland Rens, ook een standbeeld onthullen van de kunstenaar. “Enkele jaren geleden werd het arrondissementscommissariaat aan de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen verkocht. Het bronzen beeld van Roland Rens dat daar in de tuin stond had nog geen nieuwe bestemming gekregen”, verklaart De Haes de verhuis van het bronzen beeld naar het Vrijbroekpark in Mechelen.


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op