Mijn stad Mechelen | 06/06/18


Mijn stad Mechelen | 06/06/18


Europese prijs voor Mechelse studente

Datum:06/06/18 | Mijn Stad: Mechelen

MECHELEN Andreea Seder, leerling van de campus Pitzemburg van Busleyden Atheneum in Mechelen, heeft de finale gewonnen van de Sci-Tech Challenge. Aan deze Europese wedstrijd van ExxonMobil en JA Europa, de Europese koepelorganisatie van Vlajo, namen vierduizend studenten deel.
Met de wedstrijd willen de organisatoren het belang van STEM-vaardigheden in het onderwijs onderstrepen. Andreea bedacht een innovatieve oplossing voor transportnetwerken van voedsel, kleding en meubels door middel van hernieuwbare energie. Met biobrandstof, zonnepanelen en windturbines werden hybride treinen en vrachtwagens naar voor geschoven.
De jury prees de combinatie van wetenschappelijke kennis, ondernemerschap en teamspirit. Andreea werkte namelijk samen met de Italiaanse Giulia Cunsolo, de Nederlander Stijn Van de Werken en de Roemeen Vad-Andrei. “
Als school hebben wij veel aandacht voor duurzaamheid. Dat één van onze leerlingen de uitdaging aangaat om de ‘supply chain’ duurzamer te maken, ligt in het verlengde hiervan”, zegt Jeroen Van der Auwera, directeur van campus Pitzemburg van het Busleyden Atheneum.


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op