Mijn stad Kortrijk | 28/09/18


Mijn stad Kortrijk | 28/09/18


Het Buda Kunstencentrum

Datum:28/09/18 | Mijn Stad: Kortrijk

Buda Kunstencentrum onstond in 2004 uit een samenwerking van drie vzw’s actief in de kunstensector. Een plek op het gelijknamige eilandje waar kunst en cultuur centraal staan.

Budascoop

In 1975 werd het cinemacomplex Pentascoop gebouwd. Hiermee had Kortrijk als eerste stad in ons land een echt complex met meerdere filmzalen. In de jaren 90 verkocht de Kinepolisgroep, dit complex nadat ze op Hoog-Kortrijk een nieuwe vestiging gebouwd had.

Na de sluiting van de Pentascoop werd het complex omgebouwd in het kader van het nieuwe kunstencentrum, Buda. Op het einde van de zomer van 2006 opende de cinema opnieuw haar deuren met nog drie zalen waar je kan genieten van de meer alternatieve film. De andere twee filmzalen doen dienst als theaterzalen.

Budatoren

Daar waar ooit het Tack-bier gebrouwen werd, kunnen nu in de zes aparte studio’s ideeën rijpen om te ontkiemen tot prachtige dans- en theatervoorstellingen die gesmaakt worden doorheen gans Europa.

Budafabriek

Sinds 2010 is de oude textiefabriek omgevormd tot een creatief lab waar studenten, ondernemers en kunstenaars aan de slag kunnen met onder meer 3D-printers om prototypes te maken. Je kan er ook allerhande workshops volgen om bijvoorbeeld je eigen polyesterlamp te maken.

Contact

  • Kapucijnenstraat 10; 8500 Kortrijk;
  • +32 56 22 10 01
  • info@budakortrijk.be


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op