Mijn stad Hasselt | 03/07/18


Mijn stad Hasselt | 03/07/18


‘Forever YOUNG’ Modemuseum Hasselt

Datum:03/07/18 | Mijn Stad: Hasselt

Forever YOUNG wil aanzetten tot reflectie over de invulling van concepten als identiteit, gender en jeugd in een modecontext. Zo is er de ‘genderneutrale’ kleding, die modehuizen als een nieuwe trend lanceren. Het is eigenlijk niet nieuw. Forever YOUNG opent met een historisch luik dat aantoont hoe uniseks kindermode gaandeweg verandert in jongens- versus meisjeskleding. Met kleding willen we vaak denkbeeldig de eeuwige jeugd vasthouden, de alomtegenwoordige hoodies en sneakers zijn daar mooie voorbeelden van.
Deze hedendaagse ‘youthquake’ vormt een dankbaar uitgangspunt voor de expositie. Werk van ontwerpers als Walter Van Beirendonck, Viktor & Rolf, maar ook Gucci en Moschino bevat vaak speelse en surrealistische referenties aan de kinderwereld.
Forever YOUNG, nog tot 2 september, maakt deel uit van de dubbeltentoonstelling forever YOUNG forever die Modemuseum en CCHA/cultuurcentrum Hasselt voorjaar 2018 op touw zetten. Bezoek zeker ook het tweede luik ‘YOUNG forever’ op de tweede locatie.
Locatie: Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11.
Info: www.modemuseumhasselt.be
Tekst: Elle Van Loy
Foto: campagnebeeld Forever YOUNG


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op