Mijn stad Hasselt | 04/07/18


Mijn stad Hasselt | 04/07/18


Stadsmus bundelt de geschiedenis van burgemeesters en stadhuizen

Datum:04/07/18 | Mijn Stad: Hasselt

In het kader van het nieuwe stadhuis, dat eind deze zomer in gebruik wordt genomen, blikt het stadsmuseum komende maanden geregeld terug op de vroegere burgemeesters en de stadhuizen.
“Met lezingen, inhoudelijke dossiers en boeiende weetjes online, stomen we je helemaal klaar voor een nieuw hoofdstuk,” zegt Ann Delbeke, directeur van Het Stadsmus.
Burgemeesters? Het waren er wel een paar. Sinds 1370 stonden naar schatting een 500 burgemeesters aan het roer van Hasselt. Michel Ilsen wijdt op 9 juni een lezing aan 5 van de statige burgemeestertorso’s, die je begroeten in Het Stadsmus. “Ik zal het uiteraard hebben over de bustes, maar ik ga ook terug tot 1370, het jaar waarin we voor het eerst een burgemeester bij naam vermeld vinden in de archieven.” Lezing door Michel Ilsen op zaterdag 9 juni om 15 uur in Het Stadsmus, gratis toegang. Wil je meer info over de recentste burgemeesters of over de stadhuizen? Surf dan even rond op http://hasel.be/dossier/dossier-burgemeesters of http://hasel.be/dossier/dossier-stadhuis
Tekst: Elle Van Loy
Onderschrift: de 5 recentste burgemeesters van Hasselt


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op