Mijn stad Hasselt | 13/06/18


Mijn stad Hasselt | 13/06/18


Liederen voor en tegen den drank

Datum:13/06/18 | Mijn Stad: Hasselt

Jenevers is dan wel een van Hasseltse paradepaardjes, het kent voor- maar ook tegenstanders. Het kan een bron zijn van leute en plezier maar ook van ergernis en ongemak.
De samenleving heeft een haat-liefdeverhouding met jenever: terwijl deze geestrijke drank de schatkist spijst kan het menig man ten gronde richten.
Tijdens ‘Druppelsgewijs’ komt die dualiteit ook tot uiting in de vele traditionele jenever- en alcoholliederen. Soms zijn dit drinkliederen die feestvierders uit volle borst meezongen. Andere waarschuwen dan weer voor de grote ‘jeneverplaag’. Voor Tournée Locale vroeg het Jenevermuseum aan het Hasseltse Omroerkoor om een aantal van die anti-alcoholliederen opnieuw uit te voeren en ze samen met enkele drinkliederen te verwerken tot een miniconcert. “Zo houden we deze traditionele liederen ook nu nog springlevend.”
‘Druppelsgewijs’ op dinsdag 8 mei, van 12.30 tot 13 uur. Locatie: Zaal Crutzenhof, Oude Kuringerbaan 93 in Hasselt. Inkom: gratis. Info: www.tourneelocalehasselt.be of 011 23 98 60.
Tekst: Elle Van Loy
Foto: Het Hasseltse Omroerkoor


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op