Mijn stad Hasselt | 10/07/18


Mijn stad Hasselt | 10/07/18


Kandidaten gezocht voor cohouisingproject

Datum:10/07/18 | Mijn Stad: Hasselt

Met de ondertekening van het charter Samenhuizen, schaart de stad Hasselt zich achter een cohousingproject in Sint-Lambrechts-Herk. “De projectsite in de Vorststraat is 78 are. De site bestaat uit een lokaal parkeerterrein, de school met haar speelplaats, bijgebouwen en het weiland ernaast.
Afhankelijk van het project is er sprake van 19 tot 41 wooneenheden.” Om de bouwgrond betaalbaar te maken, besliste het stadsbestuur om de grond in erfpacht beschikbaar te stellen voor een periode van 99 jaar. “We zijn er ons namelijk van bewust dat de bouwkost voor dit cohousingproject al een grote kost op zich zal zijn.” En er zijn ook nog enkele randvoorwaarden waar kandidaten rekening mee moeten houden.
Het zal dus belangrijk zijn dat kandidaten zich gaan groeperen, dat ze met elkaar in dialoog gaan om zo te komen tot een cohousingproject waar ze zich thuis kunnen voelen.
De stad Hasselt lanceert een oproep naar kandidaat-bewoners die een cohousingproject willen opstarten. Kandidaten krijgen 8 maanden de tijd om een conceptvoorstel uit te werken. Meer info via www.hasselt.be
Tekst en foto: Elle Van Loy
Betaalbare bouwgrond voor cohousingproject


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op