Mijn stad Hasselt | 13/06/18


Mijn stad Hasselt | 13/06/18


Blokken in oud gerechtshof

Datum:13/06/18 | Mijn Stad: Hasselt

Een tachtigtal studenten zullen kunnen studeren in het oud gerechtshof, één van de meest monumentale gebouwen van Hasselt. “Het is een unieke setting. Studenten zullen er zo ook terecht kunnen in een ‘chill zone’, waar ze een luchtje kunnen scheppen om te ontspannen. Daarnaast zal er voor alle studenten koffie, thee, water en vers fruit voorzien worden, er is een overdekte fietsenstalling, en in het hele gebouw zal er WiFi zijn, enz.” zegt Joris Vos.
“Dankzij deze ‘Blokbar’ krijgt de stadsbibliotheek, die tijdens de examenperiode meestal al snel bezet is, wat meer ademruimte. Het is belangrijk dat we onze studenten voldoende publieke studieruimte aanbieden, want er is echt wel nood aan. Almaar meer studenten blokken graag samen en weten elkaar zo te stimuleren,” aldus Valerie Del Re, schepen van jeugd- en studentenzaken Hasselt
De Blokbar in het Oud Gerechtshof opent de deuren vanaf maandag 28 mei, en dat elke dag van 9 uur ‘s ochtends tot 21 uur ‘s avonds. Info: www.hasselt.be/nl/blokbar.
Tekst en foto: Elle Van Loy


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op