Wat is jouw favoriete groene plekje in Leuven? Bij Mijn Stad vonden we dit een moeilijke vraag. Na lang twijfelen kozen we toch voor het Sluispark!

Vernieuwing in de Leuvense natuur

Leuven bruist van vernieuwing, zeker op vlak van groen in de stad. We tipten jullie eerder al de vijvers van Bellefroid die aangelegd waren in de jaren 40 om karpers te kweken en die sinds dit jaar geopend zijn voor het publiek. Een ander recent aangelegd park en een van onze persoonlijke favorieten is het Sluispark. Niet alleen houden we van het artistieke Green Leaf kunstwerk en het feit dat kinderen erop mogen klimmen en spelen, ook de hippe vernieuwing van de buurt vinden we gewoon zalig! 😍

Weetjes over het Sluispark

Nog niet overtuigd van het Sluispark? We geven je graag nog enkele redenen om het Sluispark eens een bezoekje te brengen:

🌳 Het park werd geopend in 2017. Vroeger vond je hier rijhuizen en gebouwen van de bottelarij van Brouwerij Artois. Na heel wat jaren leegstand was het tijd voor verandering en legde de stad hier een park aan.

🌳 Het park is qua oppervlakte bijna even groot als het Stadspark!

🌳 Het gebied waar het park gelegen is wordt ook wel de DijleDelta genoemd. De Dijle werd namelijk opnieuw opengelegd voor het park en kreeg er zelfs een waterspeeltuin. Bovendien ligt het park letterlijk tussen de armen van de Dijle.

Voilà, tijd voor een bezoekje dus!

#mijnstadleuven #weetjeswoensdag #lovelocal