Mijn stad Brugge | 13/06/18


Mijn stad Brugge | 13/06/18


Zwemmen in de Damse Vaart

Datum:13/06/18 | Mijn Stad: Brugge

Brugge – Voor het derde jaar op rij kan er opnieuw in de Damse Vaart worden gezwommen. Dit project, waarmee Stad Brugge pionier is in Vlaanderen, is een samenwerking tussen de stad en enkele Brugse sportclubs.
Naast de Langereizwemmers en de Brugse Ijsberen biedt ook de recent opgestarte club Zwarte Zwanen Onderwaterhockey zijn leden de mogelijkheid om mee te zwemmen in de Damse Vaart.
De clubs staan in voor het toezicht door een redder en voor de praktische organisatie ter plaatse. Regelmatig wordt ook de kwaliteit van het zwemwater gecontroleerd, en dit blijkt steeds goed te zijn. Voorafgaand aan het zwemseizoen controleerde de brandweer of er geen obstakels het zwemmen onveilig maakten.
Zwemmen in de Damse Vaart kan wel enkel maar als men lid is van één van de voormelde clubs. “Die clubs kunnen zwemtrainingen organiseren op maandag, dinsdag en donderdag van 18.30 tot 21 uur, en dit tot en met 31 augustus. Van 1 september tot en met 15 oktober kan zwemmen op die dagen tot 20 uur. Recreatief zwemmen blijft verboden in de Damse Vaart”, laat sportschepen Dolores David weten. (cg/foto cg)


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op