Mijn stad Brugge | 11/07/18


Mijn stad Brugge | 11/07/18


Muurtekening Marec overschilderd

Datum:11/07/18 | Mijn Stad: Brugge

Brugge – Vorige zomer maakte Marc De Cloedt, alias Marec, de muurtekening ‘Het Zwanenspel’ in het kader van het jaarthema ‘Spel’ van Cultuurcentrum Brugge. ‘Het Zwanenspel’ was het uitgangspunt voor een tweede editie van Air-Biekorf. In dit project boden tientallen Brugse kunstenaars een antwoord op ‘Het Zwanenspel’, wat uitmondde in een tentoonstelling op deze locatie.
Dinsdag 26 juni werd het kunstwerk overschilderd en werd de muur klaar gemaakt voor de volgende kunstenaar die hem mag invullen. Dat nieuwe kunstwerk zal trouwens de derde laag op de muur vormen, want onder het werk van Marec zit ook nog het werk ‘Les Refugiés’ van Mieke Teirlinck verborgen.
De volgende kunstenaar die de muur zal invullen is Matthieu Lobelle. Deze Brugse kunstenaar onderzoekt in zijn werk grenzen. De grens tussen leven en dood, de relatie tussen natuur en cultuur en tussen de geschiedenis en het heden zijn centrale thema’s in zijn artistiek oeuvre.
Het nieuwe werk dat Matthieu zal realiseren in het kader van het jaarthema ‘En Route!’ van komend cultuurseizoen, zal vanaf 16 september te zien zijn en zal opnieuw de basis vormen van diverse kunstprojecten. (cg/foto cg)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op