Mijn stad Brugge | 22/08/18


Mijn stad Brugge | 22/08/18


Intrigerende fotomontages

Datum:22/08/18 | Mijn Stad: Brugge

De Antwerpse fotograaf Marc Schepers (1952) toont momenteel zijn fotowerk in 44 GALLERY CONTEMPORARY PHOTOGRAPHY. Hij werkt vooral met bestaande foto’s, die hij continu ordent, herschikt en verwerkt. Deze activiteit resulteert in fotomontages die niet alleen een sterke maatschappelijke betrokkenheid tonen, maar ook op zoek gaan naar de betekenis van het beeld.
“Sinds de uitvinding van de fotografie leven we in een andere relatie met de dingen in onze omgeving”, aldus Schepers. “We hebben geleerd onze wereld te objectiveren in beelden. Dagelijks consumeren we beelden via tv, kranten, tijdschriften en reclame.
Die beelden vertellen ons wat er in de wereld gebeurt, hoe we ons een ‘beeld’ kunnen vormen van andere plaatsen of over vroeger. Beelden staan voor het afgebeelde, maar ook voor hoe wij dat waarnemen.”
De expo is deel van het programma Inspired by de Triënnale Brugge 2018 Liquid City en loopt nog tot 26 augustus in 44 Gallery, Genthof 44, 8000 Brugge, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. (cg/foto Marc Schepers)