Mijn stad Brugge | 28/06/18


Mijn stad Brugge | 28/06/18


Belgian Homeless Cup

Datum:28/06/18 | Mijn Stad: Brugge

Brugge – Op 27 en 28 juni vindt op het evenementenplein achter het station het finaletoernooi van de Belgian Homeless Cup plaats. Er nemen 25 teams deel aan deze sociaal-sportieve pannavoetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid.
De teams komen uit alle hoeken van het land. Uiteraard is er ook het Brugse Homeless Team, dat al tien seizoenen de blauw-zwarte kleuren van Club Brugge in de Belgian Homeless Cup verdedigt. Het team is een samenwerking tussen de voetbalclub en haar Foundation, het inloopcentrum ’t Sas, het CAW en Buurtsport Brugge. Met de deelname van een Engels en een Nederlands team krijgt het toernooi ook een internationaal tintje.
“Voetbal is een populaire sport die als een middel voor integratie of emancipatie kan fungeren. Voetbalclubs zijn krachtige versterkers om die sociale doelstellingen te bereiken”, weet burgemeester Renaat Landuyt.
Ook nog meegeven dat Zuhal Demir, staatssecretaris voor Armoedebestrijding, op woensdag 27 juni om 12.40 uur de aftrap komt geven voor de wedstrijd België- Engeland. (cg/foto cg)


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op