Mijn stad Brugge | 06/07/18


Mijn stad Brugge | 06/07/18


Strandloop Zeebrugge

Datum:06/07/18 | Mijn Stad: Brugge

Zeebrugge – Het Loopcriterium van de Kust, het jaarlijkse loopevenement langsheen de hele Belgische kust, wordt op vrijdag 6 juli afgetrapt met de strandloop van Zeebrugge.
De organisatie van de strandloop is in handen van Olympic Brugge en AC Sodibrug, die daarbij op de steun van de Sportdienst Brugge kunnen rekenen.
Nieuw deze keer is de toevoeging van een kortere afstand van 2,5 km, volledig op verhard parcours, zodat ook niet-afstandslopers of minder getrainde atleten kunnen deelnemen.
De nieuwe afstand is enkel toegankelijk voor atleten ouder dan 10 jaar, terwijl de minimumleeftijd voor de 5 en 10 km op 12 jaar werd vastgelegd. Kinderen tot 12 jaar kunnen trouwens gratis aan de start komen van de Kids Run over 700 m. De start van de Kids Run is om 19.15 uur, die van de 2,5 km om 19.30. Voor de deelnemers aan de 5- en de 10 km-loop wordt het startschot om 20 uur gegeven.
Voorinschrijven kan tot woensdag 4 juli via www.brugge.be/strandloopzeebrugge. De dag zelf kan je vanaf 18 uur inschrijven ter hoogte van het Badengebouw op de Zeedijk, waar ook de start en aankomst voorzien zijn.
Meer info: www.brugge.be/strandloopzeebrugge, www.loopcriteriumvandekust.be.
(cg/foto cg)


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op