Mijn stad Brugge | 28/06/18


Mijn stad Brugge | 28/06/18


Sportieve naschoolse kids

Datum:28/06/18 | Mijn Stad: Brugge

Brugge – Basisschool Sint-Lodewijkscollege (Gistelse Steenweg 440 te Sint-Andries) reageerde enthousiast op de uitnodiging van stad Brugge om deel te nemen aan een nieuw sportinitiatief ‘Sportsnack’, een samenwerking van SVS, Sport Vlaanderen en de stad Brugge, waarbij naschoolse sport aangeboden wordt aan kinderen uit het basisonderwijs.
“Vanuit de school hebben we samen met onze gymleerkracht Valérie Vanooteghem dit initiatief met beide handen aangenomen. Dit aanbod past namelijk perfect binnen onze jarenlange traditie van een zeer uitgebreid naschools aanbod voor onze kleuters en lagereschoolleerlingen dat we al bijna 20 jaar aanbieden”, zegt directeur Marc Slosse.
“We bouwden dit stevig aanbod verder uit omdat we geloven dat jonge kinderen (kleuters en lagereschoolleerlingen) nooit genoeg kunnen bewegen niettegenstaande tijdens de lestijd al veel aandacht hieraan wordt besteed. Niet alle kinderen krijgen ook de kans om de stap te zetten naar een sportaanbod in de omgeving omwille van verschillende redenen. Een school heeft ook een ruimere taak dan alleen te zorgen voor goed onderwijs”, luidt het nog. (cg/foto cg)


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op