Mijn stad Brugge | 28/06/18


Mijn stad Brugge | 28/06/18


Wonderwijs is 32 ste Fair Trade School

Datum:28/06/18 | Mijn Stad: Brugge

Brugge – Schepen voor Noord-Zuidbeleid Dirk De fauw kwam op 19 juni de titel Fair Trade School uitreiken aan Wonderwijs Brugge, een school voor buitengewoon lager onderwijs.
De schepen had niets dan lof voor het feit dat de school als drank bij de eigen activiteiten voor een combinatie kiest tussen appelsap van de eigen boomgaard en fairtradedranken én aan het oudercomité vraagt om dat ook te doen. De school geeft de kinderen ook de mogelijkheid om in te tekenen op het koekenproject waarbij ook fairtradekoeken in het aanbod zitten.
Na de overhandiging van het label en een bord waarop te lezen staat waar een Fair
Trade School voor staat, mocht de schepen aanschuiven voor een (h)eerlijk ontbijt, waarbij de school op de gulle sponsoring had kunnen rekenen van de ouderraad en een tiental lokale handelszaken.
Aansluitend was er voor iedere klasgroep nog een activiteit voorzien, zoals een bezoek aan Oxfam Wereldwinkel in Sijsele, Thaise loempia’s maken, een workshop Afrikaanse motieven en muziek, een workshop ‘reis rond de wereld’,… Wonderwijs is meteen de 32 ste Fair Trade School van Brugge. (cg/foto cg)


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op