Mijn stad Brugge | 06/07/18


Mijn stad Brugge | 06/07/18


Vernieuwde speelkaart

Datum:06/07/18 | Mijn Stad: Brugge

Brugge – Op het speelplein De Bilk in de Pannebekestraat op Sint-Jozef werd zopas de vernieuwde speelkaart voorgesteld. Die wijst je de weg naar welgeteld 131 speelpleinen en speelbossen.
Uit recent onderzoek van de stadsmonitor blijkt dat Brugge als centrumstad het best scoort qua speelruimte. En daar wil men blijven op inzetten. Zo werd in 2017 naast het speelplein De Bilk ook het speelplein in de Sprietwegestraat in Sint-Kruis vernieuwd en werd ook een nieuw skatepark in het Tempelhof gerealiseerd.
“Dit jaar zetten we nog een tandje bij met een tiental vernieuwde speelpleinen. Het gaat om het speelplein Lorreinenhoek in Assebroek, het wieltjesparcours in BS De Tandem in Sint-Kruis, Leiselepark in Sint-Michiels, Poelweg in Sint-Pieters, nieuwe speelruimte in Dudzele, het Sint-Brunoplein in de binnenstad, Leon De Foerestraat in Sint-Jozef, een nieuwe minipitch in Koolkerke en de Gustaaf Vermeerschstraat in Sint-Michiels”, aldus schepenen Franky Demon en Philip Pierins.
Alle speelpleinen vind je terug op de vernieuwde speelkaart, die via duidelijke symbolen aangeeft wat je op elk plein kan doen.
Wie nog geen speelkaart heeft, kan die aanvragen via jeugddienst@brugge.be.
(cg/foto cg)


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op