Mijn stad Brugge | 12/06/18


Mijn stad Brugge | 12/06/18


Patiënten PZ Onzelievevrouw bouwden bijenhal

Datum:12/06/18 | Mijn Stad: Brugge

Brugge – In het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw bouwden patiënten een bijenhal voor het onderbrengen van bijenkasten waarin sinds kort zo’n 60.000 honingbijen huizen. Momenteel worden de bijen verzorgd door Kris Ballyn, een gediplomeerde hobby-imker, maar het is de bedoeling om het imkeren op te nemen in het therapeutisch aanbod van het ziekenhuis.
Om de honingbij aan de stadsranden meer kansen te geven, zijn imkers voortdurend op zoek naar geschikte locaties. Bijen spelen ook een belangrijke rol in de biodiversiteit van planten, bloemen en bomen. Imkers en natuurbeschermers luiden echter de alarmklok, want de bijenpopulatie in Vlaanderen neemt snel af. Het vakcentrum van het ziekenhuis, dat activering aanbiedt aan de patiënten, besloot hierop in te zetten.
De betrokkenheid van de patiënten is primordiaal. In een eerste fase werd een bijenhal gebouwd en daar vlak naast werd een lapje grond omgetoverd tot een bijenvriendelijke bloemenakker.
Het eerste jaar zal de imker zelf instaan voor de verzorging van de bijtjes. Ergotherapeute Melissa De Voogt volgt intussen de opleiding van beginnend imker zodat vanaf volgend jaar ook eigen kasten kunnen worden voorzien. (cg/foto cg)


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op