0 0 vote
Article Rating

Mijn stad Brugge | 06/06/18


Mijn stad Brugge | 06/06/18


Nieuwe fietsenberging voor buurtbewoners Peterseliestraat

Datum:06/06/18 | Mijn Stad: Brugge

Brugge – Uit tellingen en metingen blijkt dat op weekdagen een kleine 1.300 fietsen tegen woninggevels in de Brugse binnenstad worden gestald. Met een gloednieuwe fietsenberging op de campus van het woonzorgcentrum Ter Potterie willen het OCMW en de Stad Brugge daar verandering in brengen.
OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “10 jaar geleden werd er een onderzoek uitgevoerd naar beschikbare parkeerruimte voor fietsen, specifiek voor buurtbewoners van de Peterseliestraat. Op basis van de resultaten heeft het OCMW beslist om een fietsenberging voor de buurtbewoners te voorzien in de tuin van haar woonzorgcentrum Ter Potterie. De structuur van de nieuwe berging werd gebouwd door de technische dienst van Mintus met hout uit onze duurzaam beheerde bossen in de provincie Luxemburg.”
De fietsenberging omvat 34 fietsparkeerplaatsen voor het personeel van het WZC, 34 fietsparkeerplaatsen voor bezoekers en 15 aparte fietskluizen voor de bewoners uit de omgeving van het woonzorgcentrum. “Dienst Eigendommen staat in voor het verhuur van de fietsparkeerplaatsen. Geïnteresseerde bewoners kunnen zich op een wachtlijst laten plaatsen”, aldus burgemeester Renaat Landuyt. (cg/foto cg)

0
0
vote
Article Rating


Volg deze discussie!
Abonneren op
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments