Mijn stad Brugge | 12/07/18


Mijn stad Brugge | 12/07/18


Heraangelegde kloostertuin Wispeltuin opengesteld

Datum:12/07/18 | Mijn Stad: Brugge

Brugge – Het voormalig kloosterpand van de Redemptoristinnen, tussen de Katelijnestraat en de Visspaanstraat, werd enkele jaren gelegen opgekocht door een bouwpromotor. Het klooster werd gerenoveerd tot studentenkamers en in een gedeelte van de tuin werden 26 stapelwoningen en 6 woonappartementen gerealiseerd.
De woongelegenheden zijn bereikbaar via de Rodenonnenstraat, die midden in het perceel loopt en aansluit op de Katelijnestraat. De tuin wordt op deze manier onderverdeeld in de zuidelijke kloostertuin en de noordelijke tuin of tuin aan de zgn. Calvarieberg, een historisch restant van de kloostertuin. Tussen de verschillende tuingedeeltes en de Rodenonnenstraat zijn er poorten, die open zijn tussen zonsopgang en zonsondergang.
De voormalige kloostertuin is een semipubliek park, die voor voetgangers toegankelijk is vanuit de Katelijnestraat. Landschapsarchitect Wirtz maakte voor deze binnentuin een schetsontwerp op. De Groendienst verfijnde het ontwerp met respect voor de oorspronkelijke kloostertuin en voor het waardevolle bomenbestand. (cg/foto cg)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op