Mijn stad Brugge | 10/07/18


Mijn stad Brugge | 10/07/18


Fors meer fietsenstallingen aan het station

Datum:10/07/18 | Mijn Stad: Brugge

Brugge – De NMBS startte begin juli met de uitbreiding van de fietsenstallingen aan het station. In een eerste fase wordt de fietsenparking kant Sint-Michiels vernieuwd en uitgebreid. Momenteel zijn daar nu 1.650 plaatsen beschikbaar. Door het plaatsen van etagefietsrekken komen er 826 plaatsen bij. Tegen eind dit jaar moeten de werkzaamheden afgerond zijn, maar de helft van de dubbeletagerekken zal al geplaatst worden voor het culinaire event Kookeet plaatsvindt. De fietsen kunnen nu al geplaatst worden in de 500 tijdelijke rekken die uit Gent aangevoerd zijn.
Aan de voorzijde van het station, waar nu 3.000 fietsparkeerplaatsen zijn, komen er 520 extra bij. De bromfietsenparking verhuist naar buiten. Een startdatum voor deze werkzaamheden is nog niet gekend.
“De extra parkeerplaatsen zorgen ervoor dat de combinatie van fiets en openbaar vervoer aantrekkelijker wordt”, zegt voorzitter van de Brugse gemeenteraad Annick Lambrecht.
“Deftig je fiets kunnen stallen wanneer je van en naar het station van Brugge komt, is essentieel voor een stad die bekend staat als een fietsstad”, vult Brugs gemeenteraadslid Jasper Pillen (Open Vld) aan. (cg/foto cg)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op