Mijn stad Brugge | 07/07/18


Mijn stad Brugge | 07/07/18


Brugge erkend als kindvriendelijke stad

Datum:07/07/18 | Mijn Stad: Brugge

Brugge – Minister van Jeugd Sven Gatz reikte het label ‘kindvriendelijke steden en gemeenten’ uit aan Brugge, dat zich nu de volgende 6 jaar kindvriendelijke stad mag noemen. “Het mooiste moment na 6 jaar besturen! De kers op de taart!”, reageert jeugdschepen Franky Demon (CD&V). “Ik ben trots op ons sterk jeugdteam en de partnerships die in die jaren uitgebouwd werden om van Brugge een nog aangenamere stad te maken voor kinderen en jongeren. Een stad waar iedereen een avontuur kan beleven.”
Om het label te behalen organiseerde stad Brugge een enquête en vonden er ook focusgesprekken plaats met de stadsdiensten, het middenveld en met kinderen en jongeren uit Brugse scholen om dieper in te gaan op de tendensen die uit de enquête en het cijfermateriaal naar voren waren gekomen. Daarna volgde een groot belevingsonderzoek op basis van de prioritaire thema’s van de bevraging en de focusgesprekken. Waarna voor elk van de thema’s ook beleidsuitdagingen geformuleerd werden.
Het portfolio dat half februari werd ingediend overtuigde de jury, die bestond uit deskundigen op vlak van (lokaal) jeugd- en kinderrechtenbeleid, om het label toe te kennen. (cg/foto cg)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op