Mijn stad Brugge | 05/07/18


Mijn stad Brugge | 05/07/18


Bosgroep Houtland verwelkomde haar 500 ste boseigenaar

Datum:05/07/18 | Mijn Stad: Brugge

Brugge – Met de toetreding van de familie De Muynck, die recent eigenaar geworden is van 1 ha bos in de Weidestraat in Assebroek (Brugge), telt de vzw Bosgroep Houtland 500 leden boseigenaars.
“De Bosgroep Houtland is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen, waarbij eigenaars geadviseerd en begeleid worden in het beheer van hun bossen. Vorig jaar vierde de vereniging haar 15-jarig bestaan”, vertelt coördinator Jan Goris van de vzw Bosgroep Houtland.
“Eigenaars van zowel grote als kleine eigendommen zijn welkom. De doelstelling is om deze eigenaars op vrijwillige basis te laten samenwerken aan duurzaam bosbeheer. Op die manier groeien er gezonde en aantrekkelijke bossen met een mooi evenwicht tussen de natuurwaarden, de houtopbrengsten en het gebruik door wandelaars en andere recreanten.”
Concreet kunnen de leden bij de bosgroep terecht voor advies, voor de opmaak van beheerplannen en voor hulp bij de aanvraag van kapvergunningen en subsidies. De Bosgroep organiseert ook beheerwerken, houtverkopen en allerlei vormingsactiviteiten zoals cursussen, excursies en geleide wandelingen.
Meer info: www.bosgroepen.be. (cg/foto cg)


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op