Mijn stad Antwerpen | 01/04/19


Mijn stad Antwerpen | 01/04/19


WORKSHOP VERKEERSVEILIGHEID

Datum:01/04/19 | Mijn Stad: Antwerpen

Tieners en jongeren verplaatsen zich van de school naar de sportclub, van vrienden naar de jeugdwerking… Hun verplaatsingen gebeuren op verschillende manieren en soms in complexe verkeerssituaties.

De stad Antwerpen wil jongeren graag bewustmaken van de gevaren en hen stimuleren om zich slim en duurzaam te verplaatsen in de stad. Daarom voorziet het bestuur in een gratis en eigentijds aanbod workshops dat gericht is op jeugdwerkingen en sportclubs.

Jonge fuiforganisatoren kunnen bijvoorbeeld een parcours aanvragen met een alcoholbril. Fuifbezoekers leren zo hoe hun reactievermogen beïnvloed wordt door alcohol. Jeugdgroepen kunnen dan weer een handig fietsatelier of spannend stadsspel aanvragen. Jeugdbegeleiders worden geholpen bij het opzetten van een programma om verkeer naar hun jeugdwerking of sportclub veiliger en duurzamer te maken enzoverder.

Alle jeugdwerkingen en sportclubs uit de stad Antwerpen kunnen intekenen op de verschillende gratis workshops via https://wegwijs.antwerpen.be.


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op