Mijn stad Antwerpen | 30/11/18


Mijn stad Antwerpen | 30/11/18


Winnaars Cultuurprijzen Deurne 2018 zijn bekend

Datum:30/11/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Naar jaarlijkse gewoonte eren het district Deurne en de cultuurraad verdienstelijke Deurnenaars of verenigingen uit de artistieke en culturele wereld met de Cultuurprijzen. De zogenoemde Laureaten van de Kunst die de Cultuurprijzen 2018 winnen zijn momenteel bekend en worden op zondag 27 januari 2019 in cultuurcentrum Deurne in de bloemetjes gezet.

Carrièreprijs
De Carrièreprijs gaat naar De Reuzen van Deurne vzw, de grootste reuzenfamilie van Antwerpen. De lijvige reuzenfamilie paradeert elk jaar in september tijdens de Bevrijdingsfeesten onder grote belangstelling door de straten van Deurne.

Blikvangersprijs
Jazzy hiphopband blackwave. sleept de Blikvangersprijs in de wacht. Het jonge duo Jaywalker en Deurnenaar Willem Ardui ontmoette elkaar voor het eerst in de cafetaria van AZ Monica in Deurne. Niet veel later ontstond blackwave. Het duo was te zien op het podium van Pukkelpop 2017 en Rock Werchter 2018 en speelt in november nog voor een uitverkochte AB.

Beloftevol talent
De leerlingen van de Spectrumschool Deurne worden in de bloemetjes gezet als Beloftevol Talent n.a.v. hun verhalen die door auteur Fikry El Azzouzi werden gebundeld in het boek Mogen de wijze jongens winnen, gij weet. Daarin vertellen jongeren uit het beroepsonderwijs over hun land van herkomst, racisme, culturele spanningen tussen het thuisfront en de gewoonten in de buitenwereld, maar willen ze vooral opboksen tegen de clichés die er heersen over leerlingen uit het beroepsonderwijs.


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op