Mijn stad Antwerpen | 08/12/18


Mijn stad Antwerpen | 08/12/18


Uniek luisterverhaal ‘Brieven aan Bijou’ tijdens Winter in Antwerpen

Datum:08/12/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Tijdens deze Winter in Antwerpen pakt de stad uit met een speciaal op maat gemaakt luisterverhaal, in samenwerking met Het Geluidshuis. Dat kunnen bezoekers beluisteren in de voor de gelegenheid prachtig ingeklede Voetgangerstunnel en in de spiegeltent op het Steenplein, of zelf downloaden.

Lang, lang geleden… was Antwerpen niet alleen de stad aan de stroom, maar bestond er ook een stad ín de stroom. Een geheimzinnige onderwaterwereld vol vreemde wezens, die bijna nooit in contact kwam met de stad. Die wereld is intussen verdwenen. Of toch niet helemaal? Een aantal van die creaturen blijken toch nog te bestaan. Zoals Portico, een groot palingachtig wezen met menselijke gevoelens en verlangens. Hij wordt verliefd op Bijou, een meisje dat in Antwerpen woont. Zullen ze ooit samen kunnen zijn en blijven.

Bezoekers kunnen dit moderne Antwerpse sprookje zelf ontdekken. Het wordt smullen van een typisch Het Geluidshuis-hoorspel met een meeslepende verhaallijn, veel grapjes en dubbele bodems. En met de stad prominent aanwezig als decor.

Op www.winterinantwerpen.be/luisterverhaal en via de gratis app van Het Geluidshuis kan het verhaal gestreamd respectievelijk gedownload worden, vanaf vandaag.

(foto Noortje Palmers)


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op