Mijn stad Antwerpen | 20/11/18


Mijn stad Antwerpen | 20/11/18


Nachtclub Ampere mikt nu ook op concertgangers

Datum:20/11/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Met wekelijkse live concerten op donderdagavond gaat vanaf januari een nieuw hoofdstuk in voor Ampere. De populaire nachtclub – die elke week duizenden technoliefhebbers trekt – mikt nu ook op, funk-, jazz- en rockliefhebbers. Ondergronds/Bovengronds is de naam van de concertreeks die in januari begint. De Antwerpse groep Evil Empire Orchestra mag op 24 januari de spits afbijten. Er komt ook een muziekwedstrijd in samenwerking met het muziekplatform vi.be.

We zijn nog maar drie jaar open, maar Ampere is nu al niet meer weg te denken uit het Antwerpse uitgaansleven”, zegt zaakvoerder Joachim Marynen. “Vanaf het begin wilde ik naast dj’s ook graag bands programmeren. Ik zocht naar een partner en daarvoor heb ik Pieterjan Braet aangesproken. Hij organiseerde al Muziek In De Wijk in het kader van de Zomer Van Antwerpen.”

We hebben een reeks van 14 concerten uitgewerkt, die elke donderdagavond doorgaan in de grote zaal van Ampere”, zegt Pieterjan. “Deze eerste editie van Ondergronds/Bovengronds bestaat volledig uit Belgische bands. We mikken op een mix van grotere namen die zich al bewezen hebben en beloftevolle bands die de kwaliteit en de ambitie hebben om door te breken.” Evil Empire Orchestra, die de concertreeks mag aftrappen, past perfect in dat plaatje.

De andere namen op de affiche worden binnenkort bekend gemaakt. Wel staat al vast dat er een grote muziekwedstrijd wordt uitgeschreven, in samenwerking met Poppunt en vi.be. Een jury zal vier jonge bands selecteren die de kans krijgen om zich te tonen op het podium van Ampere.


Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op