Mijn stad Antwerpen | 16/01/19


Mijn stad Antwerpen | 16/01/19


Een pianofestival zonder pianisten

Datum:16/01/19 | Mijn Stad: Antwerpen

PIANOLAinPRIMETIME is een pianofestival zonder pianisten. Dat klinkt gek? Dat is het niet hoor.

Wie tegenwoordig naar muziek wil luisteren, zet de radio aan of scrolt door een spotify-playlist. Toen er nog geen sprake was van de radio, was de pianola de oplossing om muziek in huis te brengen. Een pianola is een semi-automatische of volautomatische piano die dankzij een pneumatisch systeem muziek afspeelt van geperforeerde papieren rollen. De rollen beslaan een gigantisch repertoire. Van eenvoudige volksliedjes tot bewerkingen van complete symfonieën van Beethoven.

InPRIMETIME, het voorjaarsfestival van AMUZ dat graag eens uit de band springt, brengt dit jaar dan ook graag een ode aan dit opmerkelijke instrument.

Van 1 tot en met 3 februari herinnert AMUZ [Festival van Vlaanderen] er ons aan dat een pianola veel meer te bieden heeft dan mechanische muziek. Het voorjaarsfestival PIANOLAinPRIMETIME toont de verschillende facetten van deze fascinerende mechanische piano en neemt u mee naar de tijd van het pianospel van Rachmaninov of Gershwin in de huiskamer, danszalen en films met piano(la)begeleiding.

Info en tickets via www.amuz.be


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op