Mijn stad Antwerpen | 27/10/18


Mijn stad Antwerpen | 27/10/18


13de Digitale Week in Antwerpse bibliotheken, webpunten en cultuurcentra

Datum:27/10/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Nog tot 4 november doet stad Antwerpen opnieuw mee met de dertiende editie van de Digitale Week. De stad organiseert heel wat multimedia-activiteiten en computerlessen in haar bibliotheken, Webpunten en cultuurcentra, en ook een heuse Minecraft Build Battle.

Antwerpen biedt een uitgebreid programma van gratis of betaalbare activiteiten, zowel voor digitale beginners als voort gevorderden. Zo kan iedereen in de bibliotheken iets bijleren over Minecraft en andere games, sociale media en coderen. Er zijn workshops smartphonefotografie, sociale games over online sociale contacten en grenzen stellen en lezingen over fake news en phishing.

Tijdens de herfstvakantie organiseren een aantal Antwerpse bibliotheken een Minecraft Battle in het thema Smart City. Lokale jongerenteams gaan voor de tweede opeenvolgende keer in competitie met elkaar. De opdracht: bouw de (Minecraft-)stad van de toekomst. Er zijn teams van de bibliotheken Permeke en Kielpark (Antwerpen), Vrede (Borgerhout), Arena (Deurne), Driehoek (Ekeren), Park (Merksem) en Hoboken. De Battle start op maandag 29 oktober en eindigt op vrijdag 9 november. Zaterdag 10 november is er een toonmoment in het Gravenhof in Hoboken en wordt het winnende team gekozen.

Een volledig overzicht van de activiteiten en het digitaal aanbod in Antwerpen staat op www.antwerpen.be/digitaleweek. (evja)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op