Mijn stad Antwerpen | 09/11/18


Mijn stad Antwerpen | 09/11/18


Start werken cruiseterminal aan de Scheldekaaien

Datum:09/11/18 | Mijn Stad: Antwerpen

De werken voor de nieuwe cruiseterminal aan de Scheldekaaien zijn gestart. Ter hoogte van Het Steen wordt de kaaimuur gestabiliseerd en komt een nieuw ponton van 350 meter lang waar zee- en riviercruises kunnen aanmeren. De werken worden in 2020 afgerond.

Om de band tussen de stad en de Schelde te herstellen, worden de Scheldekaaien de komende jaren in een nieuw kleedje gestoken. Het masterplan Scheldekaaien, ook bekend als het Kaaienplan, pakt in totaal 7 deelgebieden aan. De werken aan de cruiseterminal vinden plaats in het deelgebied Schipperskwartier en Centrum.

Antwerpen is een groeiende bestemming voor zee- en riviercruises. Er is nood aan extra capaciteit en een betere infrastructuur om de schepen te ontvangen. De huidige cruiseterminal bevindt zich onder hangar 21 aan het Zuiderterras. De stad besliste om de nieuwe cruiseterminal te integreren in het toekomstige toeristische onthaalcentrum, dat zal ondergebracht worden in en rond Het Steen. Zo kunnen passagiers van zee- en riviercruises meteen optimaal ontvangen worden in de stad Antwerpen.


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op