Mijn stad Antwerpen | 05/11/18


Mijn stad Antwerpen | 05/11/18


Inleefhuis Ekeren aan tweede editie toe

Datum:05/11/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Verantwoord omgaan met geld is belangrijk voor iedereen, ook voor onze jongeren. Het district Ekeren organiseert daarom de tweede editie van het inleefhuis waar jongeren vanaf 17 jaar leren rondkomen met een budget. Scholen uit Ekeren en omliggende gemeenten kunnen een rondleiding boeken.


Een inleefhuis sluit sterk aan bij de leefwereld van jongeren die binnenkort op eigen benen staan en wil hen voorbereiden op de financiële uitdagingen dat dit met zich meebrengt. Jongeren krijgen er tips over besparen op energie en water, goedkoop boodschappen doen en huishoudelijke administratie. Met een tablet en onder begeleiding staan ze tijdens een rondleiding stil bij vragen als: Welke kosten heb ik als ik alleen ga wonen? Wat kan ik kopen met mijn budget? Kan het ook goedkoper?

Het inleefhuis is geopend van 5 tot 30 november 2018 en bevindt zich in de achterbouw van jeugdcentrum ’t Velt, Veltwijcklaan 19, 2180 Ekeren. Een bezoek duurt 3 uur (inclusief pauze) en vindt plaats van 9 tot 12 uur of van 13 tot 16 uur.


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op