Mijn stad Antwerpen | 18/07/18


Mijn stad Antwerpen | 18/07/18


Vernieuwd jeugdcentrum in cultureel ontmoetingscentrum Luchtbal geopend

Datum:18/07/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Sinds eind juni kunnen de jongeren van de wijk Luchtbal terecht in een gloednieuw jeugdcentrum in Cultureel Ontmoetingscentrum (CO) Luchtbal, dat nog verder wordt gerenoveerd.
De stad ondersteunt kinderen en jongeren in hun zoektocht naar een uitvalsbasis in de stad waar ze zich ten volle kunnen ontplooien. Er wordt dan ook veel geïnvesteerd in voldoende ruimte. Het bestaande jeugdcentrum in CO Luchtbal was verouderd en aan vernieuwing toe. De stad nam het gebouw volledig onder handen en zorgde voor een moderne infrastructuur waar jongeren zich thuis kunnen voelen. Het vernieuwde jeugdcentrum zal ter beschikking gesteld worden van JES vzw.
Naast een uitgebreid vrijetijdsaanbod, met onder andere dans, voetbal, freerunning,… is het vernieuwde jeugdcentrum ook een ontmoetingsplek waar de jongeren uit de wijk een tweede thuis kunnen vinden. Er zal bijzondere aandacht zijn voor vragen waarmee jongeren kampen, specifiek over de thema’s onderwijs, arbeid en welzijn. Bovendien beschikt het jeugdcentrum over een heuse studiowerking waar de jongeren een opleiding tot studiotechnieker kunnen volgen en de studiowerking ook zelf kunnen beheren. (evja)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op