Mijn stad Antwerpen | 23/07/18


Mijn stad Antwerpen | 23/07/18


Varende draken in Antwerpen

Datum:23/07/18 | Mijn Stad: Antwerpen

Op 15 september ziet de Antwerpse Schelde opnieuw alle kleuren van de regenboog: het Drakenbootfestival in Antwerpen is intussen een echt begrip geworden en dit jaar al aan zijn achtste Antwerpse editie toe. Nieuw is dat de draken niet zoals vorige jaren zullen verzamelen op het Eilandje maar wel aan het Havenhuis, gelegen aan het prestigieuze Zaha Hadidplein.
De universiteiten van Gent en Leuven waren vorige jaren al enthousiaste deelnemers maar dit jaar wil de universiteit van Antwerpen niet achterblijven en zij zullen eveneens een team in de strijd zetten.“Dat we meedoen is eigenlijk erg logisch”, vertelt rector Herman Van Goethem. “We werken op verschillende vlakken nauw samen met de Antwerpse haven, en het festival wordt ook op een steenworp van onze Stadscampus georganiseerd.”
Vanuit de Antwerpse universiteit vertrok er een uitnodiging naar de andere Vlaamse universiteiten, met de vraag ook een boot af te vaardigen. Van Goethem: “We willen erg graag de sportieve strijd aangaan met onze collega’s. De Boat Race tussen de universiteiten van Oxford en Cambridge is legendarisch. Het zou geweldig zijn als we ook in Vlaanderen zo een traditie zouden kunnen opstarten. Niet in een roeiboot, maar in een drakenboot.”
Noteer 15 september alvast in je agenda want iedereen is welkom en de toegang is volledig gratis. (evja)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op