Mijn stad Antwerpen | 11/09/18


Mijn stad Antwerpen | 11/09/18


Stedelijk Onderwijs Antwerpen viert 200ste verjaardag

Datum:11/09/18 | Mijn Stad: Antwerpen

In april 2019 zal het precies 200 jaar geleden zijn dat de eerste stedelijke school van Antwerpen de deuren opende. Het toenmalige stadsbestuur wilde met dit initiatief gratis onderwijs aanbieden aan ‘arme jongens’.
Intussen telt het Stedelijk Onderwijs 116 scholen, academies en centra voor volwassenenonderwijs, werken er meer dan 6.500 mensen en volgen er om en bij de 55.000 leerlingen en cursisten les.
Een heel schooljaar lang brengt het Stedelijk Onderwijs zijn boeiende geschiedenis onder de aandacht van leerlingen, medewerkers én de Antwerpenaren. Zo vind je op de website een interactieve tijdlijn, historische stadskaarten en een ‘wall of fame’ met bekende oud-leerlingen. Met de Erfgoed-app kan iedereen gratis enkele stadswandelingen of een fietstocht maken. Voor het (oud-) personeel is er een groot retrobal in januari in de Waagnatie. Het feestjaar sluit af met het Festival van het Stedelijk Onderwijs in Park Spoor
Noord op zaterdag 8 juni 2019: een gratis feest voor iedereen met optredens, sprekers, foodtrucks, kinderanimatie en nog veel meer. Het volledige programma vind je op www.stedelijkonderwijs.be/200jaar . (evja)


0
0

Reageer op dit artikel

  Volg deze discussie!  
Abonneren op